Onthulling Struikelstenen

Op 5 oktober 2021 heeft de Stichting Struikelstenen Aa en Hunze zesendertig Struikelstenen voor zeven woonhuizen onthuld. Het was een indrukwekkende dag die begon met de opening in de Jacobuskerk te Rolde. Met toespraken van burgemeester Hiemstra en Yehudith Heymans-Gudema.
Voorzanger Hummen gaf uitleg over het gebed voor de overledene die bij de Struikelstenen wordt uitgesproken. De voorzitter van de Stichting, Harry Dijkstra, was verheugd over het aantal belangstellenden voor de onthulling van de Struikelstenen. 

De toespraken werden omlijst door gepaste muziek van Lotte en Jan en zang van Soof Hacohen. Leerlingen van het Nassau College noemden de namen van de zesendertig vermoorde Joden, ‘want dan pas zijn ze niet vergeten’ en lazen een zelfgemaakt gedicht voor. Indrukwekkend. 

Vervolgens werden de Struikelstenen onthuld in Rolde, Nooitgedacht, Gieten en Gieterveen. In de middagpauze werden er nog Joodse gebruiksvoorwerpen, een menora en een bord, aan nabestaanden van de familie Schaap-Stein in Rolde aangeboden door Feije Takens en Margje Darwinkel. 

De dag werd afgesloten in het Kleine Kerkje te Gieterveen.

Programma van de dag:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven