Galerie van Yehudith Heymans-Gudema

Biografie

Yehudith Heymans-Gudema is in de 2e Wereldoorlog te vondeling gelegd. Daardoor heeft ze de Holocaust overleefd.
Haar ouders, Jacob Gudema en Rebecca van Amerongen en haar broertje Benjamin hebben de oorlog echter niet overleefd, zij zijn allemaal in Sobibor vermoord. Vader Jacob Gudema was een broer van Lea Gudema. Lea Gudema was getrouwd met Salomon Meijer Cohen. Salomon Meijer Cohen en Lea Gudema woonden met hun 7 kinderen in Gieterveen aan de Veenakkers 42. Tijdens een razzia in oktober 1942 is de gehele familie gedeporteerd en vermoord. Yehudith is na de oorlog in Israël opgeleid tot  kunsttherapeute en heeft prachtige schilderijen en etsen gemaakt. Negen schilderijen en negen etsen heeft ze aan de Stichting Struikelstenen Aa en Hunze geschonken. De kunstwerken kunnen worden gekocht. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Struikelstenen Aa en Hunze.

.

Hieronder ziet u schilderijen en etsen van Yehudith Heymans-Gudema afgebeeld. Omdat de expositie hiervan in de Jacobuskerk te Rolde vanwege de corona-crisis niet plaatsvond, is dit op de website een mooie gelegenheid om ze toch te laten zien.

U kunt de schilderijen en etsen kopen door uw naam, adres en telefoonnummer door tegeven per e-mail aan: leenruben@hotmail.com.

Tevens vermeldt u het nummer van het schilderij of van de ets.

Mochten er meerdere gegadigden zijn voor hetzelfde schilderij of de ets dan zal er worden geloot.

-> KLIK OP DE TITEL VOOR MEER INFORMATIE <-

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven